PERSBERICHT 

 

Monique, geboren in Ede, woont sinds 1975 in Kampen en is Cum Laude afgestudeerd in grafiek. Ze exposeert vanaf 1993. Onder andere een paar keer per jaar in de GSA galerie in Hilversum en ze heeft de laatste drie jaren werk verkocht tijdens Printfest in Ulverston in Engeland. Vorig jaar juni heeft Monique geĎxposeerd in de Broerenkerk in Zwolle met leden van Stichting Werk in Uitvoering.

 

De thema’s ruimte, tijd en stilte zijn permanent aanwezig in haar werk, waarbij naast de kleur blauw, de directe zwarte lijnvoering een kenmerk is.

 

Haar nieuwste werk bestaat uit een serie objecten met als titel “Levenstekens in Gelaagdheid”, waarin de bezoeker de levenslagen kan ervaren. Zelf zegt ze daarover:

“Ik probeer gebeurtenissen in mijn leven te ordenen, vast te leggen. Het leven laat sporen na, zowel positieve als negatieve ervaringen maken het leven rijker, de kleuren dieper, de lijnen sterker”.

In de kleurige kastjes zijn drie levenslagen aangebracht, die inwisselbaar zijn. Iedereen kan zijn eigen leven samenstellen.